Muistoissamme

STARRING MECHTHILD ”Helmi”

Sukutaulu jalostustietokannassa

s. 20.1.2005
✝ 4.9.2017

Helmi (Starring Mechthild) saapui kotiimme ja sydämiimme loppuvuodesta 2005 eksyneenä lapsena, mutta löysi luotamme paikkansa ja perheensä, jota hän uskollisesti komensi melkein kahdentoista vuoden ajan.

Terrierimäiseen tapaan Helmi suhtautui käskyihin kuin ehdotukseen ja osasi omanarvontuntoisesti vaatia aikaa ja huomiota. Toisaalta ensimmäisen vuoden epävarmat olot jättivät jälkensä – Helmillä säilyi loppuun asti tietty epävarmuus ja pelko hylkäämisestä.

Helmi ymmärsi itsensä perheenjäseneksi ja oli ynseän järkyttynyt kun hänen loppuvuosinaan perheeseemme muutti koiria (Helmin mielestä ensi kertaa!) Hän itse olikin ehkä ennemmin perheen vanhapiikatäti, joka huolehdi suurella sydämellä koko perheestään ja erityisesti omasta ottolapsestaan, perheemme nuorimmasta ihmislapsesta, jossa riittikin pesemistä ja hoivattavaa koko Helmin äidinvaistojen verran.

Lopulta Helmin kohtaloksi koitui tapaturmainen lonkan sijoiltaanmeno, jonka vuoksi Helmi oli päästettävä viimeiselle matkalleen kauniina loppukesän iltana 4.9.2017. Viimeisinä tunteinaan Helmi vältteli kaikenlaista sentimentaalisuutta ja nautti siilinkakassa piehtaroimisesta, jäätelön syömisestä ja oman perheensä läsnäolosta.

Lepää rauhassa perheemme ensimmäinen koira, rakas oma Helmimme.

Back to top